Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
hitelmax

Még több állami támogatás lakásvásárlásra!

hitelmax · 1 éve

Az ingatlanárak az egekbe szöktek, mégis sokan vásárolnak lakást. A lakásvásárlók mellet szólnak azonban, az alacsony lakáshitel kamatok, amelyek soha nem voltak még ilyen alacsonyak, mint manapság. Ha időben elkezd lakáscélra gyűjtögetni, például lakástakarék formájában, akkor azzal, és az ahhoz tartozó állami támogatással elég nagy összeggel vághat bele az ingatlanvásárlásba, amit akár önerőként is felhasználhat. https://hitelmax.hu/720-ezer-forint-ajandekpenz-az-allamto?utm_source=LZuuTJ&utm_campaign=BLOG A lakástakarék előnye Vissza nem térítendő 30%-os állami támogatás jár hozzá, ami nem lehet több évi 72 ezer forintnál. Ez a 72 ezer forint meg is többszörözhető, ha közeli hozzátartozói nevére köt lakástakarék szerződés. A kedvezményezettek csak egyenesági rokonok lehetnek. Ki számít egyenesági rokonnak?

  • nagymama
  • nagypapa
  • apa
  • anya
  • testvér
  • házastárs
  • gyermek
  • unoka
https://hitelmax.hu/gyermekeinek-is-jar-30-szazalek-allami-tamogatas?utm_source=LZuuTJ&utm_campaign=BLOG Ha több szerződést köt, akkor a lakáscél olcsóbban valósítható meg, mert önerőként beszámítható a megtakarítás, illetve a piaci kamatoknál olcsóbb kamatozású hitelhez juthat. A lakástakarék szerződés A lakástakarék szerződés két szereplője:
  • szerződő (aki a szerződést köti)
  • kedvezményezett (aki felhasználja a pénzt)
A szerződő eldöntheti, hogy megjelöl-e kedvezményezettet. Ha nem jelöl meg senkit kedvezményezettként, akkor ő maga lesz a kedvezményezett, vagyis a saját nevére használhatja fel az állami támogatást. A törvények értelmében több szerződést is köthet egy személy, csak a kedvezményezetteknek kell különbözőnek lenniük, akik pedig csak közeli hozzátartozók lehetnek (ebbe beletartozik az örökbefogadó-, a mostoha- vagy a nevelőszülő is). Egy kedvezményezett egyszerre csak egy lakástakarék szerződés kedvezményezettje lehet. https://hitelmax.hu/elkerulhetoek-e-lakastakarekpenztar-nyitasakor-a-kezdeti-koltsegek?utm_source=LZuuTJ&utm_campaign=BLOG Hogyan lehet megtöbbszörözni az állami támogatást? Egy lakástakarékba havonta maximum 20 ezer forintot lehet befizetni. Ha Ön ennél többet is meg tudna takarítani, akkor csak annyi a teendője, hogy több lakástakarékot köt, más-más kedvezményezettek megjelölésével. A futamidő lejárata után a kedvezményezett döntheti el, hogy mire használja fel a pénzt. Ezt felhasználhatja saját lakáscélra, de felajánlhatja egy közeli hozzátartozójának is. Tehát, ha Ön fizeti az összes lakástakarékot, így a családtagok, akiket kedvezményezettként jelölt meg, felajánlhatják a megtakarítást Önnek. Így annyiszor kaphatja meg az évi 72 ezer forintot, ahány szerződése van. Ekkora mértékű hozam más megtakarításokra nem nagyon jellemző. A befizetéseket nagyon szigorúan kell venni, nem szabad velük elmaradni, mert csak akkor jár az állami támogatás, ha a havi befizetések rendben vannak.

https://hitelmax.hu/mire-figyeljen-lakastakareknal-megkapja-allami-tamogatast?utm_source=LZuuTJ&utm_campaign=BLOG
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
hitelmax
Tákékozódjon oldalunkon a további részletekről., www.hitelmax.hu